Startup werkt aan geautomatiseerde pizzaketen

De Amerikaanse startup Zume Pizza werkt aan een volledig geautomatiseerde concurrent voor Domino’s en Pizza Hut. Zowel de bereiding als bezorging moet op termijn volledig geautomatiseerd zijn, schrijft KIJK.

Het productieproces van de pizza begint momenteel nog bij een menselijke chef-kok. Deze bereidt het pizzadeeg zet dit op een loopband. Daarna komt een robot in actie, die het deeg voorziet van een laag tomatensaus. De toppings komen vervolgens voor rekening van menselijke collega’s, waarna een tweede robot de pizza in de oven plaatst.

Bezorgers worden momenteel nog in simpele auto’s op pad gestuurd. Deze auto’s worden op korte termijn echter vervangen door speciale bestelwagens met op afstand bestuurbare ovens, zodat klanten altijd een verse pizza ontvangen.

De concurrentie zit echter niet stil. Pizza Hut werkt aan een mechanische caissière en Domino’s test momenteel bezorgrobots. Deze komen op korte termijn naar Nederland, waar een pilot in de steigers staat met de Universiteit van Twente.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!