​‘Miljoenen aan asbestkosten bij V&D-panden’

Zeven voormalige warenhuizen van V&D hebben te maken met asbest. De verwijderingskosten lopen op tot in de tientallen miljoenen, schrijft Quote.

“Het is een publiek geheim dat hier en daar een toefje asbest zit”, stelt voormalig real estate manager Martijn van Koningsveld van V&D. De kosten zijn volgens hem ooit door de warenhuisketen geschat op zo’n dertig miljoen euro. Dat is volgens Quote niet onoverkomelijk, maar wel kostbaar voordat potentiële nieuwe huurders gecontracteerd kunnen worden.

Bovendien circuleren er volgens het zakenblad nog grotere bedragen in de branche. Door de huurderving kunnen de kosten zelfs twee keer zo hoog uitvallen.

Een partij als Hudson’s Bay zal volgens Van Koningsveld nog wel geïnteresseerd zijn in deze panden, omdat zij vanwege hun sterke positie goede voorwaarden kunnen creëren. De rekening moet echter een keer betaald worden, stelt hij. “Deze is, omdat het panden betreft waar goed geld werd verdiend, altijd doorgeschoven.”

IEF Capital is eigenaar van de panden in onder meer Amsterdam, Groningen en Maastricht, waar asbest inzit. Fondsmanager Nechemja de Bruijn spreekt tegen dat er sprake is van een uitzonderlijke hoeveelheid asbest. De vastgoedeigenaar is volgens hem goed op weg met de sanering en heeft tevens al enkele panden opnieuw verhuurd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!