​Interesse voor Scheer & Foppen nadert nulpunt

De curatoren van Scheer & Foppen zijn met nog één partij in gesprek over de mogelijke overname van één winkel. “Maar die onderhandelingen verlopen stroef”, zegt curator Bavo König tegen NU.nl.

Als de situatie eind deze maand nog niet veranderd is, worden de winkels ontmanteld en de inboedel verkocht. König liet vorige week aan RetailNews weten een paar biedingen te hebben ontvangen op de elektronicaketen als geheel, die ‘veel te laag waren’. Een algehele doorstart zat er toen al niet in, maar wel werd gezocht naar kandidaten voor individuele winkels en clusters. Voor twee filialen was toen nog concrete interesse.

De winkels van het concern blijven voorlopig geopend in verband met de uitverkoop van de voorraad. Alle webwinkels, waaronder Bobshop.nl en Modern.nl, zijn inmiddels gesloten. De levering van online bestelde goederen kon niet meer gegarandeerd worden, meldt de retailer op zijn website.

Scheer & Foppen ging half juni failliet. De retailer kampte naar eigen zeggen met hevige concurrentie, waaronder van webwinkels. De omzet nam de afgelopen jaren steeds verder af.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!