Zorgsupermarkt staat op omvallen

Zorgsupermarkt staat op omvallen

Support & Co, dat twaalf buurtsupers exploiteert onder de naam Superrr, is technisch failliet. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z.

Support & Co is onderdeel van zorginstelling Alliade. De supermarktformule werkt met personeel met een beperking. De winkels leden vorig jaar een kwart miljoen verlies op een omzet van 8,4 miljoen euro en hadden een negatief eigen vermogen, blijkt uit het jaarverslag van Alliade.

Alliade heeft vorige maand in een ‘letter of support’ financiële steun moeten toezeggen, zodat de supermarktactiviteiten nog zeker een jaar kunnen worden voortgezet. Een jaar eerder leed Support & Co zelfs zeshonderdduizend euro verlies, maar zei Alliade in het jaarverslag te verwachten dat het resultaat over 2015 positief zou zijn. De omzet nam sinds 2013 met acht procent af.

Support & Co werd in 2003 opgericht door Alliade en werd in 2010 overgenomen door zorgbedrijf Freya. In 2013 kocht Alliade de toen al verlieslatende supermarktketen terug. Het is onduidelijk waarom de zorginstelling dat deed.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!