​‘Foodhal in opkomst in Nederland’

De vijfde foodhal van Nederland opent deze zomer in Amsterdam. Het is de opmaat voor een verdere groei van het concept in Nederland, stellen de onderzoekers van Van Spronsen & Partners in een deze week gepubliceerd rapport.

Een foodhal wordt door de onderzoekers gedefinieerd als ‘een overdekte verzameling van verschillende eetkramen, waar gerechten worden besteld door middel van counterverkoop, en die daarnaast beschikt over één gezamenlijke zitruimte.’ Daar zijn er nu vier van in Nederland, waarvan twee in Amsterdam. Onder de naam Market 33 opent deze zomer aan de Zuidas een derde hoofdstedelijke foodhal.

Gezien de ruimte in de markt en de geruchten over nieuwe foodhallen in onder meer Eindhoven, verwachten de onderzoekers dat er meer zullen volgen. Vooral in leegstaande gebouwen in de top-21 steden van Nederland zijn zij kansen voor het concept.

De jongste foodhal van Nederland, Amicitia Food Village in Amersfoort, werd vorige week failliet verklaard. De begin dit jaar geopende hal heeft een schuld van 350 duizend euro bij een aannemer, zegt curator Carin Schreuder tegenover RTV Utrecht. De beheerder van de foodhal wilde de curator en taxateur, die foto's wilden maken, niet binnenlaten.

Lees alles over de opkomst van de foodhal en de kansen en bedreigingen die daarbij komen kijken op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!