​Hans Anders geeft eigen vermogen boost

​Hans Anders geeft eigen vermogen boost

De aandeelhouders van Hans Anders hebben een lening van 107 miljoen euro omgezet in eigen vermogen. De brillenketen heeft daardoor een positief eigen vermogen en schrijft zwarte cijfers, meldt Het Financieele Dagblad.

De eigenaren van Hans Anders, investeerders Alpinvest en Alpha, zien hiermee de komende jaren af van een rente van tien procent op de lening. Die misgelopen rente wordt gecompenseerd door een hogere opbrengst bij een toekomstige verkoop, zegt directeur Remco Boerefijn.

De opwaardering van het eigen vermogen en de winst is volgens financieel directeur Jan de Groot nodig om het vertrouwen te behouden bij onder meer klanten en leveranciers. “Je wil voorkomen dat klanten door het nettoverlies en het negatieve eigen vermogen gaan twijfelen of het wel veilig is om een aanbetaling te doen”, aldus De Groot. De stap is volgens hem niet bedoeld om meteen weer te proberen de brillenketen te verkopen.

Hans Anders werd eind vorig jaar in de etalage gezet, maar in maart werd de verkooppoging gestaakt. Potentiële kopers waren niet bereid om de vraagprijs van naar verluidt ruim driehonderd miljoen euro te betalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!