​ElectronicPartner zint op meer overnames

​ElectronicPartner zint op meer overnames

ElectronicPartner staat ervoor open om andere elektronicazaken die stoppen of ondersteuning nodig hebben over te nemen. “De overname van Maxwell heeft de mogelijkheden vergroot”, zegt marketing- en inkoopdirecteur Patrick van Tent tegenover RetailWatching.

ElectronicPartner is sinds 1 mei eigenaar van zestien winkels van Maxwell, die allemaal worden omgebouwd naar zijn EP:-formule. Het is voor het eerst dat het bedrijf met eigen winkels werkt. De winkels vallen onder een aparte organisatie, die lid is van ElectronicPartner en net als andere zelfstandige ondernemers gebruikt maakt van zijn diensten. “We beschikken nu over een nieuwe parapluorganisatie, die we in de nabije toekomst kunnen uitbreiden met meer winkels”, aldus Van Tent.

De retailorganisatie heeft geen boodschap aan de krimpende markt, die onder meer De Harense Smid, Dixons en Scheer & Foppen de das om heeft gedaan. “De markt is misschien teruggelopen van 100 naar 85, maar is dus nog altijd 85. Zolang wij geen marktaandeel van negentig procent hebben, zien wij nog altijd mogelijkheden om te groeien.”

Er zijn momenteel 475 ondernemers bij ElectronicPartner aangesloten. De organisatie wil dat aantal graag uitbreiden, maar ziet tegelijkertijd winkels failliet gaan of ophouden te bestaan omdat er bijvoorbeeld geen bedrijfsopvolging is. “De vijver raakt leeg, waardoor het moeilijker wordt om onze groeiambitie te verwezenlijken.”

ElectronicPartner richt zich volgens Van Tent ook op het consolideren en uitbouwen van de bestaande ondernemersgroep. “Dat we juist nu in eigen winkels investeren, laat zien dat we achter de EP:-formule staan en dat we erin geloven dat we de juiste koers varen.” Lees op RetailWatching meer over de koers van ElectronicPartner.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!