​Alipay wil fors uitbreiden buiten China

​Alipay wil fors uitbreiden buiten China

Het Chinese Alipay wil binnen nu en drie jaar een miljoen buitenlandse winkelpartners binden. De betaaloplossing wil Chinezen hiermee in staat stellen om ook in het buitenland met Alipay te kunnen betalen.

Alipay is met 450 miljoen gebruikers de meest populaire betaaloplossing in China. De dochteronderneming van Alibaba heeft hiermee een marktaandeel van 62 procent. Volgens Euromonitor International is China al ‘s werelds grootste mobiele betaalmarkt. In 2015 is er voor 235 miljard dollar aan transacties gedaan.

Gebruikers van de dienst hoeven bij transacties alleen een QR-code van hun app te laten scannen bij de kassa, waarna Alipay het bedrag van de rekening van de gebruiker afschrijft. Hierbij worden geen transactiekosten in rekening gebracht. De dienst is momenteel al beschikbaar bij ruim zeventigduizend winkels buiten China.

De betaaloplossing haalde afgelopen april nog 4,5 miljard dollars op bij investeerders. Dit geld wordt gebruikt om de uitbreiding naar het buitenland te ondersteunen. Met deze investering komt de geschatte waarde van Alipay op zestig miljard dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!