Zalando haalt Rotterdamse retouren op

Zalando haalt Rotterdamse retouren op

Zalando probeert zijn retour on demand-dienst nu ook uit in Rotterdam. Klanten die pakketjes willen terugsturen kunnen die daardoor thuis laten ophalen. Dat heeft de online modeverkoper donderdag bekendgemaakt.

Voor de proef werkt Zalando samen met Local Express, dat onderdeel is van PostNL. Retour on demand wordt sinds eind vorig jaar al getest in Amsterdam, maar om verder inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de klanten is de proef nu uitgebreid.

Klanten die iets terug willen sturen worden doorverwezen naar een speciale pagina van Local Express. Daar kunnen ze er voor kiezen om hun pakket binnen een uur op te laten halen, of uit een ander tijdvak tussen acht uur ’s ochtends en negen uur ’s avonds kiezen. Tijdens de pilot is de afhaaldienst gratis beschikbaar, waar normaal 4,95 euro wordt gevraagd.

Local Express is door PostNL opgericht om in te spelen op de behoefte van consumenten om bestellingen dezelfde dag te ontvangen. Inmiddels hebben meer dan tweehonderd winkels in Amsterdam en Rotterdam zich ingeschreven voor de dienstverlening van dit bedrijfsonderdeel.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends