​Spar met hulp van ministerie naar Mongolië

​Spar met hulp van ministerie naar Mongolië

Spar is van plan om tot zestig winkels te openen in Mongolië. De van oorsprong Nederlandse supermarktketen is daarvoor een samenwerking aangegaan met Max Group.

Max Group exploiteert momenteel al supermarkten onder de vlag van Max. Die winkels worden omgebouwd naar de Spar-formule, waarna volgend jaar nieuwe winkels worden geopend. Er worden meerdere formats geïntroduceerd, zo laat de retailer dinsdag weten.

Mongolië wordt het 43e land waar Spar voet aan de grond zet. De samenwerking is officieel beklonken in de hoofdstad Ulaanbaatar, in het bijzijn van Mark Rutte. De minister-president is momenteel in Mongolië om deel te nemen aan de ASEM Top en om de handel met Nederland te promoten. “Het is bemoedigend om te zien hoe een bedrijf als Spar, dat meer dan tachtig jaar terug begon als een samenwerkingsverband tussen Nederlandse retailers en groothandels, helpt om de ‘best practice’ van retail naar de Mongoolse markt te brengen”, zegt Rutte.

Spar en Max Group zijn via het ministerie van Buitenlands Zaken met elkaar in contact gekomen, stelt international managing director Tobias Wasmuht van Spar. Hij is ervan overtuigd dat de keten een sterke aanwezigheid kan opbouwen in het land. “We zien Mongolië als een dynamische en snel ontwikkelende markt met een groeiende vraag naar moderne en kwaliatieve foodretail.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!