Bag&Buy: te veel personeel, te weinig klanten

Bag&Buy: te veel personeel, te weinig klanten

Oprichter Wim van Dijk van het failliete Bag&Buy gelooft nog steeds dat zijn verpakkingsvrije concept had kunnen slagen. “Als je maar financiering hebt voor een jaar of twee”, zegt hij tegenover Trouw.

De verpakkingsvrije supermarkt Bag&Buy in Utrecht sloot in februari, nog geen half jaar na de opening, zijn deuren. Van Dijk had er eigenlijk een landelijke supermarktketen van willen maken. Hij kreeg in de Utrechtse Twijnstraat echter te maken met een hoge huur en ook het inrichten van de winkel bleek duurder dan hij had verwacht. Ook had hij ‘in het begin te veel personeel rondlopen’, zegt Van Dijk.

Dat klanten Bag&Buy maar mondjesmaat wisten te vinden, lag er volgens Van Dijk aan dat mensen moesten wennen aan het concept. “We maakten wel stapjes, maar hadden uiteindelijk gewoon meer klanten nodig, aan enthousiasme uit Maastricht heb je dan niets."

Bag&Buy ging in september van start in Utrecht nadat ruim 75 duizend euro was opgehaald via crowdfunding. Toen de eerste aanloop tegenviel is op die manier opnieuw geprobeerd geld binnen te halen, maar na enkele maanden was er geen geld meer om producten in te kopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!