PayPal en Visa slaan handen ineen

Gebruikers van de digitale portemonnee van PayPal kunnen deze voortaan gebruiken in winkels waar met Visa betaald kan worden. Daarnaast kunnen zij de kaart gebruiken om geld naar de bank over te maken en om hun PayPal-rekening aan te vullen.

Visa en PayPal werkten geruime tijd niet samen, omdat PayPal het zijn klanten makkelijker had gemaakt om hun account aan hun bankrekening te koppelen. Dit zorgde voor een flinke afname in het aantal klanten dat hun PayPal-account gekoppeld had aan hun Visa-creditcard. Met het oog op de nieuwe samenwerking heeft PayPal bekendgemaakt te stoppen met het aanbieden van deze mogelijkheid.

PayPal maakte de nieuwe samenwerking bekend tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers. De betaalgigant boekte in het tweede kwartaal van 2016 een omzet van 2,65 miljard dollar. Dit is een stijging van vijftien procent ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst over dit kwartaal bedraagt 323 miljoen dollar.

In het afgelopen kwartaal deden de 188 miljoen gebruikers van het platform ruim 1,4 miljard transacties, een stijging van 25 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. In totaal spendeerden zij ruim 86 miljard dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!