'​Claire’s op rand van faillissement'

Winkelketen Claire’s is in onderhandeling met zijn schuldeisers over een herstructurering. De Amerikaanse tienerketen probeert daarmee een faillissementsaanvraag te voorkomen, melden bronnen aan Reuters.

De schuld van Claire’s is opgelopen tot 2,4 miljard dollar (2,15 miljard euro). De retailer zou onder meer last hebben van de groei van online shoppen en de dalende populariteit van winkelcentra onder tienermeisjes.

Private equity-firma en eigenaar Apollo Global Management heeft een advocatenbureau ingeschakeld om de gesprekken met schuldeisers te leiden. Eerder meldde de New York Post al dat alleen een succesvolle back-to-schoolcampagne de keten nog van de ondergang kan redden.

Claire’s heeft de afgelopen jaren al zo’n 150 winkels gesloten om de kosten terug te dringen. Eind april had de retailer nog 2.831 winkels in de Verenigde Staten en Europa. De jaaromzet ligt op 1,4 miljard dollar.

Claire’s opende tien jaar terug zijn eerste winkel in Nederland. Momenteel telt de retailer hier zo’n dertig vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!