Agrimarkt test online boodschappenmarkt

Agrimarkt test online boodschappenmarkt

Agrimarkt wil begin volgend jaar een webshop openen. De regionale supermarktketen test momenteel in een leegstand pand in Kapelle verschillende manieren van online bestellen en bezorgen. Dat laat commercieel directeur Wilfred van Elzakker weten in de PZC.

De testfase loopt tot eind november en is onder meer bedoeld om te kijken hoe ook de regionale versartikelen online aangeboden kunnen worden. Dat is volgens Van Elzakker namelijk ‘logistiek een behoorlijke uitdaging’. “De producten komen uit allerlei plaatsen en die willen we vers én op tijd bij de klant krijgen.”

Omdat er op het hoofdkantoor in Wemeldinge te weinig plek was voor de pilot, heeft de supermarktketen voor een locatie in de buurt gekozen. Daar denken onder meer adviseurs, leveranciers en personeel na over een goede verwerking en distributie.

Agrimarkt telt vijf vestigingen in het zuidwesten van Nederland. Het regionale karakter van de keten is volgens Van Elzakker een voordeel. “Het is daardoor makkelijker om in te spelen op de specifieke behoeften van de klanten in ons gebied.”

Agrimarkt heeft sinds vorig jaar al zijn winkels in eigendom. In het voorbije boekjaar, dat tot en met september liep, waren die goed voor een omzet van 61,5 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 65,2 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!