Exploitant taxfree winkels koopt branchegenoot

Exploitant taxfree winkels koopt branchegenoot

Groothandel en uitbater van belastingvrije winkels B&S International heeft Topbrands Europe overgenomen. Hiermee slaat B&S een slag in de markt voor verzorgingsproducten, schrijft Het Financieele Dagblad.

B&S heeft vijftig tot zestig winkels in Europa, met name op vliegvelden en cruiseschepen. Het concern is onder meer vertegenwoordigd op Schophol. Het bedrijf wil graag een grotere partij worden in de markt voor persoonlijke verzorging. “Dat realiseren we nu met de overname van Topbrands”, aldus B&S-directeur Bert Meulman.

Topbrands is gevestigd in Oud-Beijerland en heeft naast verzorgingsartikelen ook huishoudproducten in het assortiment. Het concern boekt jaarlijks ‘honderden miljoenen’ omzet, zegt Meulman. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Ook Unilever wil zijn groei versterken door meer in te zetten op persoonlijke verzorging. Daarvoor nam het concern onlangs de Amerikaanse subscriptiondienst Dollar Shave Club over. De markt voor persoonlijke verzorgingsmiddelen groeit harder dan die voor levensmiddelen en kent bovendien hogere marges.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!