Winkeliers overwegen PostNL-punt te sluiten

Veel retailers die een pakketpunt van PostNL onder hun dak hebben, overwegen dat op te heffen. Dat zegt secretaris Gert Koudijs van branchevereniging VVP tegen de NOS.

De postpuntvergoeding voor winkeliers met een pakketpunt is begin vorige maand verlaagd. Dat kost die zaken volgens VVP gemiddeld negenduizend euro per jaar. Woensdag diende het kort geding dat de brancheorganisatie heeft aangespannen tegen PostNL vanwege de verlaging.

De vergoedingen zijn volgens de VVP met 25 tot veertig procent verlaagd. “Dat is buiten proportie en doet geen recht aan het werk van de winkeliers", aldus Koudijs. Bovendien zouden winkeliers bijna niets verdienen aan bijverkoop van consumenten die een pakketje komen halen. “Het gaat om een percentage van nul komma nul nog wat”, aldus de secretaris.

Veel winkeliers zouden volgens de VVP iets anders met de winkelruimte willen doen als het kort geding geen bevredigend resultaat oplevert. PostNL zegt dat de tarieven zijn verlaagd, omdat de handelingen die een winkelier moet doen zijn versimpeld. Volgens de VVP is dat vooralsnog niet gebeurd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!