Overname Jet.com door Walmart is rond

Overname Jet.com door Walmart is rond

Walmart koopt Amazon-uitdager Jet.com voor drie miljard dollar. De supermarktketen wil met de overname zijn e-commercegroei een boost geven.

Walmart wil zijn prijzen verlagen, het assortiment verbeden en een zo gemakkelijk mogelijke shopervaring bieden, zegt ceo Doug McMillon in een toelichting. “We denken dat de overname van Jet.com onze voortgang op deze prioriteiten versnelt.” Ook verwacht hij dat Jet in een hoger tempo succesvoller wordt door de aansluiting bij Walmart.

Mede-oprichter en ceo van Jet.com Marc Lore verwacht consumenten nog meer te kunnen bieden door samen te gaan met 's werelds grootste retailer. “Dat komt door Walmart’s retailexpertise, inkoopschaal en distributiemogelijkheden gecombineerd met het team en de technologie van Jet.com.”

McMillon bestempelde de e-commercegroei van Walmart eerder dit jaar al als ‘te langzaam’. Jet.com werd een jaar geleden gelanceerd en haalde in totaal al ruim vijfhonderd miljoen dollar aan investeringen op. De prijzen liggen naar eigen zeggen zo'n vijf procent lager dan bij concurrenten als Amazon.

Walmart en Jet blijven als aparte merken bestaan. De bedrijven gaan ervan uit dat de overname door de toezichthouder zal worden goedgekeurd.

Lees op RetailWatching waarom Walmart met deze stap de aanval opent op Amazon.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends