Sabon opnieuw failliet verklaard

Sabon opnieuw failliet verklaard

Zeepwinkelketen Sabon is eind vorige maand failliet verklaard. Eigenaar Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten en ceo Marlein Bomhof zinnen op een doorstart, meldt Quote.

Het is vrijwel exact vier jaar geleden dat de retailer voor het eerst bankroet ging. De problemen uit het verleden zijn volgens Veldhuyzen van Zanten ook weer debet aan het huidige faillissement. Er zou een belastingschuld van vijf ton zijn.

De Sabon-eigenaar zegt dat hij wist dat de schuld aan de fiscus er was, toen hij in april alle aandelen kocht. “Ik dacht alleen dat ik dat met een nieuwe koers wel kon regelen, maar helaas was ik te optimistisch.”

Het verlies van de tientallen shop-in-shops bij V&D is volgens Veldhuyzen van Zanten niet de oorzaak van het faillissement. Die leverden volgens hem een verlies van acht ton per jaar op.

Sabon maakte kort na het faillissement in 2012 een doorstart onder White Star Retail. De jaren van reorganisaties hadden niet het gewenste effect. Over 2014 leed de retailer zo’n twee miljoen verlies en was er een negatief eigen vermogen van bijna acht ton.

Het Israëlische moederbedrijf van Sabon moet nog akkoord gaan met de plannen voor een nieuwe doorstart. Hierbij wil Veldhuyzen van Zanten met de meeste winkels doorgaan

Reacties