Sabon start door onder huidige eigenaar

De onlangs failliet verklaarde zeepwinkelketen Sabon wordt voortgezet door de huidige eigenaar Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten. Hiervoor heeft hij de nieuwe bv Orion Retail opgericht.

De curatoren bereikten dinsdag overeenstemming met Veldhuyzen van Zanten over de doorstart. Ook de Israëlische franchisegever is akkoord gegaan. Bij de doorstart gaan de winkels in Laren, Rotterdam Alexandrium en Den Bosch definitief op slot. Het streven is om de overige acht winkels te behouden, laat een woordvoerder weten.

“De doorstart geeft ons de mogelijkheid om reeds gemaakte plannen direct te kunnen uitrollen”, zegt ceo Marlein Bomhof in een toelichting. De plannen houden volgens haar een koerswijziging in, waarbij onder meer wordt gefocust op meer beleving in de winkels. Ook wordt binnenkort een nieuwe webshop gelanceerd.

Sabon heeft naar eigen zeggen het grootste deel van zijn personeel kunnen behouden. De retailer werd twee weken geleden voor de tweede keer in drie jaar tijd failliet verklaard. Veldhuyzen van Zanten kocht eerder dit jaar zijn mede-aandeelhouders uit. “Ik dacht alleen dat ik dat met een nieuwe koers wel kon regelen, maar helaas was ik te optimistisch”, reageerde hij tegenover Quote op het faillissement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!