Media Markt test bezorgrobot

De Duitse tak van Media Markt start binnenkort met het testen van zijn nieuwe bezorgrobot. Deze tests vinden in september plaats in en rondom Düsseldorf Grafenberg.

De elektronicaketen gaat de door Starship Technologies ontwikkelde robot inzetten om bestellingen in een straal van vijf kilometer van zijn winkel in Düsseldorf te bezorgen. De robot is voorzien van negen camera’s om zijn omgeving constant in de gaten te houden en bezorgt het pakketje tot aan de voordeur. In de eerste testfase gaat er altijd een medewerker van Media Markt met hem mee, om ervoor te zorgen dat alles goed gaat en om vragen van omstanders te beantwoorden.

Naast Media Markt test ook Deutsche Post een nieuwe bezorgdienst in zijn thuisland. Zij maken hierbij gebruik van de zogenaamde Paketcopter, een drone die zelfstandig bestellingen aflevert. Deutsche Post zet de drones met name in om geen last te hebben van het verkeer op de grond. Wanneer het postbedrijf de drone daadwerkelijk gaat inzetten is nog onbekend.

Operationeel directeur Allan Martinson van Starship voorspelde eerder dit jaar in EtailTrends dat niet drones, maar zelfrijdende robots de toekomst van de pakketbezorging zijn. “Robots zijn niet zoals drones gebonden aan strenge regelgeving”, zegt Martinson. “Daarnaast moet je het ook maar fijn vinden dat er voertuigen in de lucht overvliegen met een lading van – zeg – twintig kilo aan andermans boodschappen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!