​Amerikaanse drogisterij lanceert eigen betaalsysteem

​Amerikaanse drogisterij lanceert eigen betaalsysteem

Het Amerikaanse CVS Health lanceerde onlangs een eigen systeem voor contactloos betalen. Hiermee wil het concern achter onder meer drogisterijketen CVS Pharmacy klanten de mogelijkheid bieden aankopen direct binnen het eigen platform af te ronden, schrijft Numrush.

CVS Pay is onderdeel van de CVS-app voor smartphones. In deze app vinden klanten van de drogisterij een overzicht van hun recepten en ontvangen zij bericht als deze gereed zijn om te worden opgehaald. Sinds kort kunnen klanten de app dus ook gebruiken om hun bestelling direct af te rekenen.

De nieuwe betaalmogelijkheid is vooralsnog alleen in een select aantal vestigingen van de drogisterij te gebruiken. De verwachting is echter dat het betaalsysteem nog voor het einde van dit jaar in alle CVS-filialen in de Verenigde Staten beschikbaar is.

CVS is onderdeel van bedrijvenconsortium MCX, waar Walmart en Best Buy ook onderdeel van uitmaken. MCX blokkeerde in 2014 het gebruik van Apple Pay in al zijn winkels omdat het een eigen betaalplatform wilde ontwikkelen. Dit platform, CurrentC, is afgelopen juni een stille dood gestorven. De techniek achter dit platform vormt nu echter de basis voor CVS Pay.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!