​Ook Enschede krijgt foodhal

​Ook Enschede krijgt foodhal

De derde foodhal buiten de Randstad moeten in de herfst van 2017 openen in Enschede. Die komt in de voormalige Polaroidfabriek, schrijft het Algemeen Dagblad.

De foodhal wordt vergelijkbaar met Fooddock in Deventer, zegt mede-initiatiefnemer Erik Wooldrik. De hal moet zo’n duizend vierkante meter in beslag nemen. De contracten moeten nog worden getekend, zegt Wooldrik. “Maar het gaat gebeuren.”

De Enschedese foodhal is de derde buiten de Randstad. Fooddock in Deventer was de eerste en is nog altijd de grootste. Begin dit jaar werd Amicitia Food Village in Amersfoort geopend, maar die werd in juni failliet verklaard. Wel is de foodhal nog geopend.

Foodhallen zijn in opkomst in Nederland, stelde Van Spronsen & Partners eerder dit jaar in een rapport. Onder de naam Market 33 is deze zomer de vijfde van Nederland geopend en begin volgend jaar komt daar MingleMush in Den Haag bij. Het onderzoeksrapport ziet vooral kansen voor dergelijke concepten in leegstaande gebouwen in de top-21 steden van Nederland.

RetailWatching besteedde eerder aandacht aan de opkomst van foodhallen in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!