Thuisbezorgd.nl trekt zich terug uit de Britse markt. De etenbestelsite heeft de Britse tak Takeaway.com verkocht aan concurrent Just Eat, zegt oprichter Jitse Groen tegenover RTL Z.

De achterstand van Thuisbezorgd.nl op de lokale concurrentie was in Groot-Brittannië te groot, verklaart Groen de beslissing. Negentig procent van de omzet van Takeaway.com, zoals ook het overkoepelende moederconcern heet, komt volgens hem uit de Benelux, Oostenrijk, Duitsland en Polen. “We zitten lang genoeg in deze business om te weten wanneer je beter je verlies kunt nemen”, aldus Groen.

Hoeveel geld er met de verkoop is gemoeid wil Groen niet kwijt. Hij spreekt van ‘een heel bescheiden bedrag’. "We hebben eerst besloten om te stoppen en daarna pas gekeken wie geïnteresseerd is.”

Thuisbezorgd.nl nam begin deze maand voor 22,5 miljoen euro de Nederlandse en Belgische activiteiten van Just Eat over. De Britse maaltijdbezorger deed zijn activiteiten in de Benelux van de hand, omdat het er maar niet in slaagde marktleider te worden. Just Eat was in de Benelux de nummer twee, achter Thuisbezorgd.nl.