Ondernemers dagen Markthal-eigenaar voor de rechter

Ondernemers dagen Markthal-eigenaar voor de rechter

Een groep ondernemers in de Rotterdamse Markthal spant een rechtszaak aan tegen Klépierre. Zij willen de eigenaar zo dwingen om naar hun bezwaren te luisteren, schrijft het Algemeen Dagblad.

Het plan is om in september met een dagvaarding namens dertig huurders te komen. Het voornaamste bezwaar zijn de hoge servicekosten, zegt advocaat René Sekeris die de kraamhouders bijstaat. “Die zijn in sommige gevallen honderd procent hoger dan aan de bedrijven is voorgespiegeld.” Een andere klacht is de klimaatbeheersing in de hal. In de zomer zou het er veel te heet worden, in de winter te koud.

Ook willen versaanbieders een verbod op blurring in de hal, waarbij versaanbieders ook aan horeca doen. Gevreesd wordt dat die branchevervaging, in combinatie met de hoge kosten, ervoor zal zorgen dat huurders moeten afhaken.

Eerder kwamen ondernemers al collectief in actie met de oprichting van het Collectief Ondernemersbelangen Markthal (COM). Pogingen tot ‘constructief overleg’ met Klépierre zijn tot nu toe op niets uitgelopen, stelt Sekeris. Klépierre wil niet reageren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!