​Warenhuisketen BHS nog niet helemaal afgeschreven

​Warenhuisketen BHS nog niet helemaal afgeschreven

De Britse warenhuisketen BHS heeft zondag zijn laatste 22 vestigingen gesloten. De 88 jaar oude retailer krijgt mogelijk nog een tweede leven als franchiseformule.

De online en overzeese activiteiten zijn twee maanden terug verkocht aan Al Mana uit Qatar, dat ook eigenaar is van de merkrechten. Al Mana, dat winkels van Zara en Mango exploiteert in het Midden-Oosten, overweegt nu via een franchisemodel weer winkels van BHS in het Verenigd Koninkrijk te introduceren.

De zoektocht naar een partner is inmiddels gestart, schrijft The Guardian. Mocht BHS daadwerkelijk terugkeren in de winkelstraat, dan zouden de vestigingen luxer worden dan voorheen. Al Mana denkt daarbij aan de opening van een handvol vestigingen. BHS beschikte voor zijn faillissement over ruim 160 vestigingen.

De failliete warenhuisketen vond de afgelopen maanden geen koper, omdat geen enkele potentiële gegadigde in staat was om vooraf honderd miljoen pond op tafel te leggen. Dat bedrag was nodig om de winkels open te houden. Het verdwijnen van BHS wordt in het Verenigd Koninkrijk gezien als het grootste faillissement sinds dat van Woolworths in 2008.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!