​Amerikaans luchtruim 'open' voor drones

De Amerikaanse overheid heeft het luchtruim opengesteld voor commerciële dronevluchten. Hierdoor mogen retailers sinds deze week drones inzetten om pakketjes te bezorgen.

Experts verwachten echter niet dat het luchtruim boven de Verenigde Staten zich ineens vult met drones. Om een drone de lucht in te mogen sturen dienen geïnteresseerde piloten eerst een examen af te leggen. Tijdens dit examen beoordeelt de Computer Assisted Testing Service of de piloten in aanmerking komen voor het mogen verzorgen van commerciële vluchten.

De drones mogen daarnaast niet in het donker ingezet worden, niet vliegen over bevolkt gebied, niet hoger komen dan 120 meter, niet zwaarder zijn dan 25 kilo en altijd in het zicht blijven van de piloot. Er is inmiddels een proces gestart om bedrijven die juist wel in het donker of buiten het zicht van een piloot willen vliegen die mogelijkheid te bieden.

Het opstellen van de regels geven ondernemers nu duidelijke richtlijnen waaraan zij moeten voldoen om het bezorgen per drone te kunnen testen. Eerder weken diverse Amerikaanse retailers al uit naar landen als Australië en Duitsland om dergelijke tests uit te voeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!