​Van Delft gaat voor twintig pepernotenwinkels

Van Delft heeft donderdag in Groningen zijn eerste pepernotenwinkel van dit jaar geopend. Deze maand opent de pepernotenfabriek in totaal in twintig steden zijn deuren. Dat laat directeur Oscar de Lange weten tegenover Het Kontakt.

Van Delft opende in 2014 zijn eerste eigen winkel, gevolgd door een hele serie openingen vorig jaar. Vanwege het succes heeft de fabrikanten besloten om dit jaar nog meer vestigingen te openen. “Pepernoten zijn hot en hebben veel fans in Nederland”, aldus De Lange.

In de winkels kunnen klanten terecht voor ongeveer vijftig soorten pepernoten in allerlei soorten en maten. “Qua smaakvariatie kunnen pepernotenwinkels moeiteloos wedijveren met een Italiaanse ijssalon”, stelt de directeur.

De Lange ziet de verkoop van pepernoten al jaren stijgen en verwacht dit jaar ook weer een recordomzet te draaien. De discussie rond Zwarte Piet is volgens hem positief voor de verkoop, omdat mensen steeds meer waarde hechten aan Nederlandse tradities. Van Delft bakt dit jaar meer dan drie miljard pepernoten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!