​Foodwinkels in Leidsche Rijn wekken ergernis

​Foodwinkels in Leidsche Rijn wekken ergernis

Lokale winkeliers zijn niet te spreken over het plan om meer foodwinkels toe te staan in Leidsche Rijn Centrum. Oude afspraken worden volgens winkeliers van de wijkwinkelcentra Terwijde en Vleuterweide geschonden. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Het nieuw te realiseren winkelcentrum krijgt onder meer een Jumbo Foodmarkt, die al op veel protest stuitte. Lokale ondernemers zijn bang dat een Jumbo Foodmarkt de doodsteek betekent, omdat klanten dan nog amper bij ‘gewone’ middenstanders zullen shoppen.

Het gemeentebestuur van Utrecht heeft onlangs laten weten ook ruimte te zien voor extra voedingszaken naast het filiaal van Jumbo, om zo een juiste mix van winkels te bewerkstelligen. “Eerst mocht er niks, en nu komen ze daar op terug”, aldus voorzitter Toon Gispen van winkeliervereniging Vleuterweide.

Projectontwikkelaar ASR is ondertussen druk bezig om het winkelcentrum verhuurd te krijgen. Recent werden onder meer H&M, Hunkemöller en Vero Moda gestrikt, evenals een apotheek, makelaar en twee restaurants. Er zijn volgens een woordvoerder contracten gesloten en gesprekken gaande over zestig procent van het winkelcentrum.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!