​KiK mikt op 250 winkels in Nederland

​KiK mikt op 250 winkels in Nederland

Textieldiscounter KiK heeft in Epe zijn 26e vestiging in ons land geopend. De Duitse retailer wil uiteindelijk doorgroeien naar 250 filialen. Dat laat verkoopleider Nederland Lars Lange weten tegenover De Stentor.

KiK maakte in 2013 zijn entree in ons land en heeft zijn hoofdkantoor in Valkenswaard staan. De retailer heeft de Nederlandse markt onderzocht en geconstateerd dat er nog veel ruimte ligt, liet een woordvoerder eerder al weten aan RetailNews. “Beetje bij beetje openen we meer winkels.”

Lange laat weten ook serieus op zoek te zijn naar geschikte panden in Apeldoorn en Zwolle. Veel consumenten kennen de keten volgens hem al van vakanties. KiK heeft ruim 3200 vestigingen verspreid door Europa.

De textieldiscounter wil de komende vijf jaar vijftienhonderd vestigingen openen, liet topman Patrick Zahn eerder dit jaar al weten. KiK heeft vooral veel vestigingen in Centraal-Europa en kiest nu voor een offensief in het zuiden en het westen van het continent. Zo onderzoekt de retailer de mogelijkheden op de Belgische, Franse, Spaanse en Italiaanse markt. “Een uitbreiding naar de Verenigde Staten is ook mogelijk”, aldus Zahn.

KiK concurreert in ons land met spelers als Zeeman en Wibra. Zo biedt de discounter gezinnen naar eigen zeggen complete en modieuze outfits voor onder de dertig euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends