​Retail pakt stijgende lijn weer op in EU

Na een kleine daling in juni zijn de detailhandelsverkopen in de Europese Unie in juli weer toegenomen. Er werd in juli een procent meer verkocht dan een maand eerder. In de eurozone lag de groei op 1,1 procent, zo blijkt uit cijfers van Eurostat.

De foodbranche noteerde de grootste toename in het verkochte volume, met een groei van 0,8 procent in de EU en 1,1 procent in de eurozone. De non-foodsector pluste met respectievelijk 0,6 en 0,4 procent. Verder nam de brandstofverkoop in beide regio’s flink toe.

De grootste stijging werd genoteerd in Luxemburg, dat een groei van 2,3 procent doormaakte ten opzichte van een maand eerder.. Portugal en Duitsland groeiden met respectievelijk 1,8 en 1,7 procent. De grootste dalingen waren in Slowakije (min 1,1 procent), Zweden (min 0,8 procent) en Denemarken (min 0,7 procent). De cijfers van Nederland worden als gebruikelijk niet vrijgegeven.

Ten opzichte van juli vorig jaar namen de verkopen in EU met 3,5 procent toe. De eurozone noteerde een groei van 2,9 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!