Thuisbezorgd.nl kondigt beursgang aan

Thuisbezorgd.nl kondigt beursgang aan

Takeaway.com wil zo’n 175 miljoen euro ophalen door naar de beurs te gaan. Dat laat de maaltijdbezorgdienst dinsdag weten.

De beursgang is ‘een beslissende stap’ om het toekomstige groeipotentieel van Thuisbezorgd.nl te realiseren, zegt ceo en oprichter Jitse Groen in een toelichting. Het concern streeft onder meer naar een groei van 25 procent in het aantal bestellingen per jaar, en een omzet die harder groeit dan het aantal bestellingen. Ook wil Takeaway.com binnen twee tot drie jaar een positieve ebitda-marge realiseren.

Groen zal na de beursgang 95 procent van zijn belang behouden. De andere grootaandeelhouders en tevens verkopende aandeelhouders zijn investeerders Prime Ventures en Macquarie Capital. De maaltijdbezorger wil winsten in de groei van het bedrijf steken en zal daarom voorlopig geen dividend uitkeren.

Takeaway.com wil zo’n veertig miljoen euro van de opbrengsten steken in organische groei. Verder moet nog een deel van de overname van Just Eat in de Benelux worden afbetaald.

De maaltijdbezorger leed vorig jaar een verlies van 19,5 miljoen euro op een omzet van 76,6 miljoen. In de eerste zes maanden van dit jaar staat de teller op vijftig miljoen omzet en een verlies van 11,5 miljoen. Groen liet bij de aankondiging van de jaarcijfers al weten dat extra financiering nodig is voor verdere groei, en dat een beursgang daarvoor een optie zou zijn. Eerder dit jaar doken al geruchten op over een beursgang van Takeaway.com tegen een waardering van 1,1 miljard euro.

Reacties