​Hudson’s Bay is zwaar verliesgevend

Hudson’s Bay Company heeft in het tweede kwartaal een verlies van 142 miljoen Canadese dollar (98 miljoen euro) in de boeken geschreven. Een jaar eerder stond nog een winst van 59 miljoen dollar onder de streep. Het verschil wordt onder meer verklaard door een belastingvoordeel van 133 miljoen euro een jaar terug.

Ondanks de rode cijfers spreekt bestuursvoorzitter Richard Baker van ‘een nieuw solide kwartaal’. Zo nam de vergelijkbare omzet met 1,9 procent toe. De totale omzet groeide mede door de aankoop van Galeria Kaufhof en Gilt met bijna zestig procent tot 3,3 miljard dollar. Verder nam de aangepaste ebitda met 55,8 procent toe tot 81 miljoen dollar.

De retailer zegt in het tweede kwartaal flinke progressie te hebben geboekt op het gebied van kosten en efficiency door schaalvergroting. Verder nam de brutomarge met tweehonderd basispunten toe vanwege de toevoeging van Europese winkels, maar ook door de herziene prijsstrategie bij discountformule Saks Off 5th.

Hudson’s Bay heeft inmiddels elf huurcontracten afgesloten in Nederland, waar de eerste winkels volgend jaar geopend moeten worden. Verder komen er volgend jaar zomer vijf vestigingen van Saks Off 5th in Duitsland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!