​Taco Bell komt naar Nederland

​Taco Bell komt naar Nederland

Taco Bell opent binnenkort een eerste vestiging in ons land. De Tex-Mex-specialist wil de komende tien jaar doorgroeien tot vijftig filialen. Dat laat masterfranchisenemer Andrew Stewart weten aan RetailNews.

Taco Bell maakt evenals KFC en Pizza Hut onderdeel uit van Yum! Brands en beschikt wereldwijd over ruim zesduizend restaurants. Waar de eerste vestiging in Nederland komt, is volgens Stewart nog niet bekend. Hij heeft naar eigen zeggen meerdere locaties op het oog, waarbij het eerste filiaal eind dit jaar of begin volgend jaar geopend wordt.

Stewart gaat alle winkels in eigen beheer openen. “Taco Bell werkt overal met maximaal één franchisenemer per land.” De Amerikaan verwacht de komende jaren tweeduizend banen te creëren.

De winkels komen er anders uit te zien dan in de Verenigde Staten, stelt Stewart. “Het wordt een transparant concept met een open keuken en zonder kunstmatige ingrediënten of andere toevoegingen.” Verder zullen de gerechten niet opgerold worden, behalve als de klant zijn bestelling mee wil nemen.

Stewart benadrukt dat het geen typisch fastfoodconcept wordt, maar een ‘high-end’ restaurant. “Ik noem het fast casual.” Hij mikt op consumenten tussen de 16 en 34 jaar ‘of iedereen die zich zo oud voelt’.

De masterfranchisenemer ziet grote kansen in Nederland als gevolg van de toenemende interesse in voedsel. “Albert Heijn verkoopt tegenwoordig verse avocado’s en op tv heb je 24Kitchen en allerlei bekende chef-koks. Food is niet meer alleen brandstof, maar een ‘experience’.”

RetailTrends