Kwantum: 'Snelheid essentieel voor groei'

Kwantum: 'Snelheid essentieel voor groei'

De dubbele functie van cfo/cio die Ernst de Kuiper heeft gekregen, is bedoeld om de groeistrategie van Kwantum een boost te geven. "De snelheid van beslissingen kunnen nemen is cruciaal", zegt marketingmanager Jeroen de Punder tegen Executive Finance.

Kwantum wil onder meer een flink aantal winkels openen in België en ook nog meer Nederlandse winkels ombouwen naar een nieuw concept. Dat is nu bij veertien filialen gebeurd.

Door de cfo tegelijkertijd verantwoordelijk te maken voor de ict, gaat een beslissing over minder schijven, verklaart de retailer. Bovendien liggen de functies volgens De Punder qua complexiteit dicht bij elkaar. "We zijn een discounter en verdienen ons geld met operationeel excellence. Dat raakt altijd de IT-systemen, en dat heeft een grote financiële impact."

Kwantum liet eind vorig jaar al weten flink te willen uitbreiden in België. Het winkelbestand moet bij onze zuiderburen groeien van tien naar zo'n dertig vestigingen. Er zijn geen plannen om het aantal van zo'n honderd filialen in Nederland terug te schroeven. De woonwinkelketen werd eind vorig jaar door Macintosh verkocht aan Gilde Equity, dat de retailer als enige opdracht heeft meegegeven groei te realiseren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!