​Beverwijkse Bazaar zelf in actie tegen namaak

​Beverwijkse Bazaar zelf in actie tegen namaak

Een strafrechtelijk onderzoek naar merkenfraude bij De Bazaar in Beverwijk is voorlopig stopgezet. Het Openbaar Ministerie heeft daartoe besloten omdat de overdekte markt zelf maatregelen neemt tegen de verkoop van namaakartikelen, meldt Het Parool.

Acht merkhouders, waaronder Armani, Chanel en Björn Borg deden twee jaar terug aangifte tegen De Bazaar, die volgens hen de handel in vervalste merkartikelen bevordert. Uit onderzoek van een team van inkopers bleek volgens hun advocatenkantoor dat meer dan negentig procent van de gekochte items was voorzien van één van de acht merken, waarbij het bijna altijd om namaak ging.

De organisatie van De Bazaar komt inmiddels zelf vaker in actie tegen namaak, nadat er een brede, integrale aanpak heeft plaatsgevonden met de gemeente, politie en fiscus. Standhouders die worden betrapt op de verkoop van nepproducten krijgen een boete of moeten helemaal van de markt vertrekken.

Een jaar terug vond justitie bij een grote klopjacht vervalste merkartikelen bij meerdere kraamhouders in Beverwijk. Destijds werden ruim vijftig invallen gedaan in Nederland, waarbij vijftien handelaren in nepartikelen zijn gearresteerd en meer dan honderdduizend kledingstukken, parfums, horloges, schoenen en tassen in werden beslag genomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!