Thuisbezorgd.nl stapt over op e-bike

Thuisbezorgd.nl zet de eigen bezorgdienst volledig via elektrische fietsen voort. De e-bike komt in de plaats van de normale fiets en scooter, laat de maaltijdbezorger weten.

De etenbestelsite bezorgt sinds enkele maanden zelf voor restaurants die niet met bezorgers werken. Dat doet de etailer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Door de overstap op e-bikes kan Thuisbezorgd.nl naar eigen zeggen grotere bezorggebieden bedienen. “Elektrische fietsen leveren veel snelheidswinst op ten opzichte van normale fietsen", aldus directeur klantenservice Marcus Lantzendorffer.

Takeaway.com nam eerder dit jaar de Amsterdamse bezorgdienst Tante Bep over, waarmee het zelf thuisbezorgen begon in Amsterdam en Den Haag. Daarvoor werd al de Duitse bezorgdienst Food Express gekocht, waarmee Thuisbezorgd.nl zelf bezorgt in acht Duitse steden.

De maaltijdbezorger maakt komende vrijdag zijn debuut op de beurs tegen een waardering van één miljard euro. Takeaway.com leed vorig jaar een verlies van 19,5 miljoen euro op een omzet van 76,6 miljoen. Binnen drie jaar wil het bedrijf winstgevend zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!