Hoe Xenos de snelle sfeermaker wordt

Hoe Xenos de snelle sfeermaker wordt

Door Roderik Visser
Retailmarketeer bij Roderik Retail Strategy & Concept

Als retailliefhebber, strateeg en concepter blijf ik mij verbazen over de gemiste kansen in onze winkelstraten. Uiteraard heb ik als vakidioot ideeën hoe het wél moet en kan. Daarom help ik bedrijven als inspirator en interim marketeer innoveren vanuit hun oerkracht. En deel ik graag mijn ideeën voor meer gezellig drukke winkelstraten.

Wordt Xenos de volgende in het rijtje ‘omvallers’? Xenos staat nu nog voor avontuurlijke woon-, huishoud- en cadeauartikelen in Nederland en Duitsland. De winkelketen biedt wereldse, decoratieve en praktische producten aan tegen verrassend lage prijzen. Maar de formule toont vervallen en de resultaten staan volgens de berichten onder druk.

Er is een nieuwe ceo, Francine van Dierendonck. Zij vervangt Alex van Schaik, die na een dienstverband van veertig jaar binnen Blokker Holding met pensioen is gegaan. Er komt nu vast een stevige transitie op gang, gezien haar ervaring bij Boston Consulting Group, Marktplaats (eBay), Philips en Miss Etam. Bij Miss Etam was zij tot eind 2015 als chief commercial officer en chief information officer verantwoordelijk voor commercie, operations, e-commerce, marketing en IC. Dat lijkt een stevige basis voor meer ‘platformdenken’ waarbij de gebundelde krachten van aanbieders en gebruikers helpen het Xenos-merk te bouwen. Met Xenos in een faciliterende rol met onder meer minder inkooprisico.

Dus, ben je mal! Xenos blijft staan. Want bij Xenos is het ‘avontuurlijk en werelds winkelen’. Met zo’n pay-off durf je de toekomst aan. Bijvoorbeeld als ‘de snelle sfeermaker’ van ons land. Met wisselende sfeerthema’s voor onder meer thuis en voor feesten en partijen, ook verzorgd op locatie. Een gat in de markt, aangezien er veel feestwinkels verdwenen zijn, V&D het loodje legde, en HEMA en Action met hun beperkte assortiment niet in het gat springen. Xenos gaat focus aanbrengen en meer inhoud bieden, let maar op. Het assortiment is eenvoudig in te delen in de werelden Huishoud, Wonen, Eten en Feest.

Met sfeermaken in thema’s gaat het natuurlijk niet alleen om gebeurtenissen zoals Sint, Kerst, Pasen, Lente, Zomer, Herfst, Winter, Trouwen, Diploma of Housewarming. Nee, Xenos kijkt verder. Rock&Roll, Jazz, HipHop, Romantisch, Sportief, Actief, Stijlvol Klassiek, Italiaans, Mexicaans, Japans, Biologisch, BlingBling of Beach. Met steeds wisselende thema’s blijft Xenos, naast een stevig neutraal basisassortiment, actueel, hip en hot.

Niet alleen om thuis snel sfeer te maken moet je bij Xenos zijn. Een feest organiseren en aankleden? Snel naar de winkel of bestel online. Nog gemakkelijker is om de Xenos Feestwagen langs te laten komen. Online kies je je partystijl en het complete partypakket wordt op locatie bezorgd. Een entertainer nodig of wat feestelijke medewerkers? Dan bestel je die dj, goochelaar of oesterkoning gewoon direct mee.

De entertainers presenteren zich op het Xenos.nl-platform. Via de reviews en aanbevelingssterren weet je meteen of je de juiste boekt voor jouw beoogde sfeer. Zo faciliteert Xenos sfeermaken in samenwerking met de entertainers van Nederland. Een cabaretière, singer-songwriter, acrobaat, dichter, Mexicaan, Japanse geisha, BN’er of sportheld: bij Xenos vind je ze allemaal. Organiseer jij het leukste feest? Upload je feestvideo naar het Xenos YouTube-kanaal en win die maand- of jaarprijs.

Ja, Xenos heeft ideeën genoeg. Zo gaat de snelle sfeermaker van Nederland een feestelijke toekomst tegemoet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!