​Eerste Europese dronetestlocatie in Nederland

Space53, de eerste nationale testlocatie voor drones en unmanned systems, is deze week officieel gelanceerd in Nederland. Hiermee is Nederland het eerste Europese land met een testlocatie die de ruimte biedt om drones en unmanned systems in verschillende omstandigheden te testen.

Space53 is een samenwerking tussen het bedrijfsleven en de publieke sector in Twente en biedt een unieke testlocatie binnen West-Europa. De locatie beschikt over een luchthaven, safety campus en een groot aantal buiten- en binnenruimtes voor het onderzoeken en ontwikkelen van grote en kleine unmanned systems. Alle hulpdiensten zijn op de locatie aanwezig. Binnen Space53 werken onderzoeks- en onderwijsinstellingen zoals Universiteit Twente, Saxion Hogescholen en ROC van Twente samen.

Nokia heeft als eerste multinational een samenwerkingsovereenkomst met Space53 getekend. De Finse telecomaanbieder test in Enschede de Nokia UTM, een intelligent verkeersmanagementsysteem voor drones. Hiermee willen zij drones zonder gevaar voor de veiligheid kunnen laten opereren in complexe, dicht bewoonde omgevingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!