​GA Europe koopt voor 36 miljoen aan voorraad MS Mode

​GA Europe koopt voor 36 miljoen aan voorraad MS Mode

GA Europe heeft belangrijke activa van MS Mode verworven, waaronder 36 miljoen euro aan winkelvoorraad. Dat heeft de herstructureringspecialist maandag bekendgemaakt, zonder te vermelden hoeveel daarvoor is betaald.

MS Mode werd een maand terug failliet verklaard. GA Europe heeft de komende periode de bedrijfsactiviteiten in handen en houdt inmiddels een uitverkoop in de winkels. Ook is het bedrijf verantwoordelijk voor het sluiten van filialen. Op die manier kan Coolinvestments zich op de overgebleven winstgevende activiteiten richten.

Voor het faillissement had MS Mode 134 winkels in ons land. Hoeveel er daarvan openblijven is nog onduidelijk. In België gaat de oorspronkelijke eigenaar met ongeveer de helft van de 46 winkels door.

GA Europe heeft naar eigen zeggen al 25 vergelijkbare transacties achter de rug. Zo was het bedrijf eerder betrokken bij het faillissement van Schoenenreus. “GA Europe beschikt over de ervaring om niet alleen snel kapitaal te leveren maar bevindt zich ook in de positie om de herstart van de bedrijfsactiviteiten op deskundige wijze te managen”, aldus algemeen directeur Tino Bauer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!