​Visuele zoekmachine voor eBay

​Visuele zoekmachine voor eBay

EBay is de nieuwe eigenaar van Corrigon, ontwikkelaar van visuele zoekmachinemogelijkheden. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, wordt niet bekend gemaakt.

De technologie van Corrigon identificeert objecten in een afbeelding. Hierbij kijkt het algoritme zowel naar visuele als tekstuele elementen om er zeker van te zijn dat de afbeelding wordt herkend en overeenkomt met het corresponderende product. Met de aankoop wil de online retailer klanten de mogelijkheid geven tot het zoeken van producten via afbeeldingen. Daarnaast stelt de software verkopers in staat om productinformatie op te halen aan de hand van afbeeldingen.

De acquisitie van Corrigon is de derde aankoop die eBay dit jaar heeft gedaan die een bijdrage moet leveren aan het ‘structured data’-initiatief van de online webwinkel. EBay kocht eerder dit jaar al SalesPredict en Expertmaker. Het structured data-initiatief kent drie onderdelen. Het eerste is het verzamelen van zoveel mogelijk data, het tweede het verwerken en verrijken van de bestaande data en het laatste onderdeel is het creëren van een productervaring. Corrigon gaat eBay ondersteunen in fase twee en drie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!