Contactloos betalen wint aan populariteit

Contactloos betalen wint aan populariteit

Contactloos betalen in winkels groeide in 2016 met gemiddeld tien procent per maand. Dit blijkt uit metingen van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank. De nieuwe vorm van pinbetalingen wordt door steeds meer consumenten gebruikt, in meer winkels aangeboden en ook de bedragen worden steeds hoger.

Inmiddels zijn er in Nederland meer dan een half miljard contactloze betalingen gedaan. In september werden 65 miljoen contactloze betalingen gedaan, meer dan één op iedere vijf pinbetalingen in die maand.

Contactloos betalen was eerder met name populair bij bedragen tot 25 euro. Deze bedragen kunnen zonder pincode afgerekend worden. Inmiddels stijgt ook het aantal betalingen boven de 25 euro. Dit was in 2015 nog vijf procent, maar is in het afgelopen jaar met meer dan de helft toegenomen tot acht procent.

Consumenten kunnen inmiddels contactloos betalen bij ruim de helft van alle verkooppunten in Nederland. Dit aantal groeit nog iedere maand. De meeste contactloze betalingen (45 procent) vinden bij supermarkten plaats. Daarnaast is de betaalmethode ook populair bij automaten en in parkeergelegenheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!