​Bonita en Tom Tailor over tot winkelsluitingen

Kledingretailer Tom Tailor Group neemt maatregelen om zijn winstgevendheid te vergroten. Het Duitse concern gaat onder meer over tot winkelsluitingen van het merk Bonita, dat ruim 120 winkels in ons land heeft.

Tom Tailor Group wil volgend boekjaar zo’n driehonderd van de in totaal vijftienhonderd vestigingen gesloten hebben. Er gaan zo’n 150 onrendabele winkels van Bonita dicht, maar waar is nog onduidelijk. Verder gaan alle Bonita Men-filialen op slot, waarvan er één in het Groningse winkelcentrum Paddepoel gevestigd is. Ook de flagshipstores van Tom Tailor staan op de nominatie te verdwijnen.

De Duitse retailer laat verder weten dat het zich terugtrekt van de Franse en Zuid-Afrikaanse markt en dat de aanwezigheid in China en India nog wordt geëvalueerd. Tom Tailor hoopt zijn winstgevendheid te vergroten door zich op zijn kernactiviteiten te focussen. De modebranche ondergaat volgens cfo Thomas Dressendörfer een fundamentele verandering. "Om in deze omgeving succesvol te zijn is een scherpere koers nodig dan voorheen.”

Het schrappen van de verlieslatende activiteiten levert volgens hem een kostenpost op in het derde kwartaal, waaronder een afschrijving van zeventig miljoen euro. In het laatste kwartaal verwacht hij de eerste positieve effecten, waarna de winstgevendheid volgend jaar significant moet verbeteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!