‘Syrische kinderen in M&S-fabriek’

‘Syrische kinderen in M&S-fabriek’

Kledingfabrieken in Turkije zetten Syrische kindvluchtelingen in om kleding te maken. De fabrieken produceren voor onder meer Marks & Spencer en Asos, blijkt uit onderzoek van het BBC-programma Panorama.

In een van de belangrijkste fabrieken van Marks & Spencer zouden in totaal zeven Syriërs werken. De jongste van hen is vijftien jaar en strijkt twaalf uur per dag kleding. De vluchtelingen zouden ruim onder het Turkse minimumloon betaald krijgen. Een woordvoerder van Marks & Spencer zegt de bevindingen serieus te nemen en noemt ze ‘onacceptabel’.

In een fabriek in Istanbul waar kleding voor webshop Asos wordt geproduceerd, werden eveneens Syrische kindvluchtelingen aangetroffen. De etailer erkent dat er kleding vandaan komt, en zegt bij een eigen inspectie elf volwassen Syriërs en drie kinderen aan het werk te hebben gezien. Asos zal de vluchtelingen financieel ondersteunen, aldus een woordvoerder.

Ook in een Turkse fabriek die produceert voor onder meer Zara en Mango, werden Syrische vluchtelingen aangetroffen. Zij werken volgens Panorama twaalf uur per dag met gevaarlijke chemicaliën, zonder bescherming te dragen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!