​Oorzakenonderzoek naar V&D duurt nog een jaar

​Oorzakenonderzoek naar V&D duurt nog een jaar

De curatoren van V&D zijn inmiddels een onderzoek gestart naar de oorzaken van het faillissement. Gezien de omvang en complexiteit wordt dat niet eerder dan in het derde kwartaal van volgend jaar afgerond, zo laten zij weten in een nieuw faillissementsverslag.

Curatoren hebben onder meer data veiliggesteld en geladen in een digitale onderzoekstool. Die data wordt inmiddels onderzocht. Verder worden binnenkort de eerste interviews gehouden met betrokkenen rond het faillissement van de warenhuisketen. Ook worden er vragenlijsten gestuurd naar werknemers, leveranciers en verhuurders van zowel V&D als La Place.

Het oorzakenonderzoek staat nu nog relatief in de kinderschoenen, waardoor de curatoren nu nog geen inhoudelijke mededelingen kunnen doen. Ze laten wel weten nog dagelijks nieuwe vorderingen te ontvangen van crediteuren. De teller staat inmiddels op zo’n tweeduizend crediteuren, die gezamenlijk 367 miljoen euro aan vorderingen hebben ingediend bij V&D.

Afgelopen zomer werd al bekend dat veel gewone schuldeisers van V&D hun geld waarschijnlijk nooit meer terugzien. Het saldo op de boedelrekening bedraagt momenteel ruim 51 miljoen euro. Bij La Place is voor ruim honderd miljoen euro aan vorderingen ingediend. Mede door de 48 miljoen euro die Jumbo voor de restaurantketen betaalde staat er bijna 71 miljoen euro op de boedelrekening van La Place.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!