​Hoog Catharijne tevergeefs in geweer tegen De Planeet

Het Utrechtse winkelcentrum De Planeet mag doorgaan met de renovatie van het gebouw. De Raad van State heeft bezwaren van concurrent Hoog Catharijne van tafel geveegd.

De eigenaar van het pand op de Oudegracht en Lange Viestraat diende de plannen voor de vernieuwingen al in 2013 in. Er moeten onder meer winkels komen op de bovenste drie verdiepingen, die nu nog door de Hogeschool Utrecht in gebruik worden genomen. Ook moet de blauwe kleur van de gevel verdwijnen.

Hoog Catharijne zegt onder meer bang te zijn dat het publiek dat door de nieuwe winkels wordt aangetrokken gebruik gaat maken van zijn parkeergarages. De Raad van State oordeelt echter dat er geen nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd hoeven worden.

Eerder dit jaar werd al bekend dat Hudson’s Bay zijn oog op het blauwe winkelcentrum heeft laten vallen. Projectontwikkelaar IVY Group strikte de Canadese retailer al eerder voor een flagshipstore aan het Rokin in Amsterdam. Vooralsnog heeft Hudson’s Bay zijn komst naar Utrecht nog niet bevestigd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!