McDonald’s eist miljoenen van Florence

McDonald’s eist miljoenen van Florence

McDonald’s ligt in de clinch met de Italiaanse stad Florence, omdat het er geen vestiging mag openen. De fastfoodketen eist volgens The Wall Street Journal een schadevergoeding van 17,8 miljoen euro van de gemeente.

McDonald’s wil een filiaal openen aan het historische Piazza del Duomo, een van de drukstbezochte plekken in Europa. Burgemeester Dario Nardella van Florence wees afgelopen zomer een vergunningsaanvraag daartoe af, omdat het gemeentebestuur traditionele bedrijven in de regio wil steunen. “We hebben niks tegen McDonald’s”, zegt Nardella, verwijzend naar de restaurants die de keten al op andere plekken in Florence heeft.

De retailer voelt zich gediscrimineerd door de opstelling van de burgemeester. “Dit maakt inbreuk op de vrijheid van een privaat initiatief, zonder dat iemand ermee geholpen is”, aldus een woordvoerder. McDonald’s dreigt in zijn klacht hetzelfde te doen in andere steden, als die zich hetzelfde opstellen als Florence.

In Rome proberen bewoners en kardinalen de komst van een McDonald’s-vestiging van 550 vierkante meter aan de voet van de Sint Pietersbasiliek tegen te houden. Zij zien die als een symbool van het ‘verder afglijden’ van de stad en noemen de fastfoodketen een bedreiging van de traditionele ‘mom-and-pop’-restaurants.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!