Bouw outlet Halfweg op punt van beginnen

Bouw outlet Halfweg op punt van beginnen

Het voormalige industrieterrein Sugar City in Halfweg wordt deze week klaargemaakt voor de bouw van outletcenter The Style Outlets. Na het opruimen en afgraven van het terrein wordt over drie maanden gestart met de bouw, maakt projectontwikkelaar Neinver bekend.

Het outletcenter moet in 2018 zijn deuren openen. The Style Outlets wordt ‘een internationale high-end winkelbestemming’ met Nederlandse en internationale luxemerken, stelt Neinver. De outlet wordt achttienduizend vierkante meter groot en krijgt zo’n 115 winkels. Er komt parkeergelegenheid voor 1950 auto’s.

Neinver kreeg anderhalf jaar geleden de omgevingsvergunning voor de bouw van The Style Outlets. Toen stond de opening nog gepland voor medio 2017 en zou het koopjescentrum 150 winkels krijgen. Het outletcenter in Halfweg kon rekenen op forse kritiek van INretail, dat eind vorig jaar naar de rechter stapte om het tegen te houden.

De outlet in Halfweg, vlakbij Amsterdam, is volgens ceo Kees Woltering van Stable International vooral een handige locatie met het oog op Chinese toeristen, zo zei hij in het oktobernummer van RetailTrends. Als op die locatie én in Zevenaar een outletcentrum wordt geopend, gaat Batavia Stad het volgens hem erg lastig krijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!