C&A steekt miljard in herstructurering

C&A steekt miljard in herstructurering

C&A wil tegen het eind van volgend jaar een derde van zijn vestigingen gemoderniseerd hebben. Daarnaast worden de komende jaren onrendabele vestigingen gesloten, zegt de Europese topman Philippe Brenninkmeijer van de modeketen tegen vakblad TextilWirtschaft.

De retailer steekt in totaal een miljard euro in de herstructurering. Tegen 2021 moet tachtig procent van de filialen gemoderniseerd zijn. De reden zijn de dalende omzetten waarmee C&A te kampen heeft, zegt Brenninkmeijer zonder cijfers te noemen.

C&A verwacht door de vernieuwingen ‘forse groei’ te boeken in de komende vijf jaar. De omzet van het modeconcern lag volgens bronnen van het vakblad rond de 2,92 miljard euro in 2014, terwijl brancheanalisten voor 2015 uitgingen van een daling van twee procent. “We zijn wat betreft omzet en winstgevendheid niet daar waar we heen willen”, zegt Brenninkmeijer erover. “Tot nu toe hebben we met de omzetdalingen kunnen omgaan, maar op den duur is dat niet vol te houden.”

Tegenover de winkelsluitingen staan ook openingen van nieuwe filialen, zegt Brenninkmeijer. Of er ook in het personeelsbestand wordt gesneden, wil de topman niet kwijt. C&A heeft zo’n 35 duizend medewerkers en vijftienhonderd winkels in Europa.

C&A maakte vorige maand al bekend vier slechtlopende winkels in Nederland op slot te doen. Een woordvoerder liet toen nog weten dat dat niks zei over de algemene situatie bij het modebedrijf. “Het openen en sluiten van bepaalde locaties is een vast onderdeel van het beheer van het winkelportfolio.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends