C&A wil transitie versnellen met nieuwe ceo

C&A wil transitie versnellen met nieuwe ceo

C&A Europe heeft de topman van REWE Group gestrikt als nieuwe ceo. Alain Caparros volgt Philippe Brenninkmeijer op en gaat op 1 augustus aan de slag.

Caparros is sinds 2006 ceo van REWE Group, moederbedrijf van de gelijknamige supermarktketen en onder meer Billa en Penny. Bij C&A moet hij het transformatieplan in goede banen leiden. Philippe Brenninkmeijer maakte vorig jaar bekend een miljard euro te steken in de herstructurering van de modeketen, waarbij winkels worden gemoderniseerd en onrendabele filialen sluiten.

De herstructurering is een antwoord op de dalende omzetten, waar C&A sinds een aantal jaar mee kampt. Er zijn volgens ceo Martijn Brenninkmeijer van moederbedrijf Cofra Holding al ‘vroege tekenen van succes’ te zien. Caparros moet de transformatie ‘verder versnellen en implementeren en optimaliseren om een sterker bedrijf voor de toekomst te bouwen’, stelt hij.

C&A streeft met zijn transformatieplan naar een fundamentele verandering van de manier waarop het merk waarde toevoegt voor zijn klanten, zonder de focus op duurzaamheid te verliezen. De marktpositie moet onder meer verbeteren door investeringen in marketing, online, verbeteringen in de fysieke winkels en operationele optimalisaties.

Waarom Philippe Brenninkmeijer terugtreedt als ceo van C&A Europe is onduidelijk. Hij gaf sinds 2015 leiding aan de transformatie van C&A, maar krijgt een nieuwe positie binnen Cofra Holding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!