​‘Outlet Zoetermeer niet te vergelijken met Roermond’

​‘Outlet Zoetermeer niet te vergelijken met Roermond’

Winkeliers hebben zich maandag tijdens de vergadering van de Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer uitgesproken tegen de komst van een outletcenter. Onderzoeksresultaten die de gemeente daar recent over publiceerde, zijn volgens de ondernemers misleidend.

De gemeente maakt ten onrechte de vergelijking met de succesvolle Designer Outlet in Roermond. Dat centrum heeft vooral Duitse bezoekers en is gelegen naast een historische binnenstad, stellen de Zoetermeerse winkeliers. Voor de Zuid-Hollandse plaats is een aanzuigende werking uit het buitenland volgens hen niet reëel en heeft ook het bestaande winkelcentrum geen natuurlijke aantrekkingskracht.

De winkeliers trekken verder de geplande positionering van de Holland Outlet Mall in twijfel. Volgens onderzoeken zouden daar vooral winkels uit het midden- en hoge segment komen, maar daar zijn geen garanties voor te geven. De praktijk in andere outletcentra laat zien dat er vaak dezelfde producten worden verkocht als in reguliere winkels, stellen zij. Holland Outlet Mall zal daarom ‘niet onderscheidend genoeg’ zijn, wat tot meer leegstand in het centrum leidt.

De ondernemers willen focussen op het versterken van het huidige Stadshart en het terugdringen van leegstand. Het college van burgemeester en wethouders sprak eerder deze maand zijn steun uit voor Holland Outlet Mall. De outlet moet 31 duizend vierkante meter tellen en in 2019 openen. De gemeenteraad moet nog een definitief besluit nemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!